От Байерн: Защо Мусиала е извън списъка за "Златната топка"?

Спорт
15:08 - 05 Септември 2024
1406
От Байерн: Защо Мусиала е извън списъка за "Златната топка"?

В Байерн (Мюнхен) са изумени от отсъствието на Джамал Мусиала сред номираните 30 футболисти за приза “Златната топка”. Полузащитникът блесна през миналия сезон с 12 гола и 8 асистенции на клубно ниво, а добави и три попадения за националния тим на Германия на Европейското първенство.

“В клуба сме учудени от факта, че Джамал не е в списъка за трофея - заяви директорът на Байерн Макс Еберл. - Той беше един от играчите, които впечатлиха най-много на Евро 2024. Той даже беше избран в Идеалния тим на първенството и завърши сред голмайсторите. Отделно Байерн игра полуфинал в Шампионската лига благодарение на неговите изяви. Напълно неприемливо е за нас, че той не е сред тези 30 имена. Според нас Джамал е сред най-забележителните играчи, който разполага с изключителни качества. Много сме горди от представянето му в Байерн и националния тим”.

В списъка на “Франс Футбол” попадна само един футболист от Байерн - Хари Кейн. Иначе футболисти като Родриго и Роберт Левандовски също не намериха място сред номинираните.