От БФС отвърнаха на ЦСКА : При Домусчиев няма конфликт на интереси

"При сделката на Нова телевизия няма забележки от КЗК", обясни Боби Михайлов

У нас
14:20 - 08 Юли 2019
4185
От БФС отвърнаха на ЦСКА: При Домусчиев няма конфликт на интереси

Няма конфликт на интереси при Кирил Домусчиев във футбола. Това заяви шефът на БФС Борислав Михайлов след възловата среща с министър-председателя Бойко Борисов и най-големите футболни босове.

„Аз не съм адвокат, но доколкото съм наясно - няма конфликт на интереси при Кирил Домусичев. Сделката за Нова телевизия е преминала необходимите процедури в Комисията за защита на конкуренцията и няма констатирани нередности. Освен това Нова излъчва футболните мачовете не от вчера, а от три години”, обясни Боби Михайлов.

Поводът бе обвинението от ЦСКА, че Домусчиев се намира в четворен конфликт на интереси като собственик на Лудогорец, член на Изпълкома на футболния съюз, притежател на тв правата на Първа лига чрез фирмата си „Футбол Про Медия”, както и собственик на „Нова Броудкастинг груп”, чиито спортни канали излъчват мачовете от българското първенство. По тази причина от "Армията" изпратиха писмо до БФС с настояване да се преразгледа договора за тв правата, като искат друга телевизия да предава мачовете на ЦСКА, а клубът да отчислява пари за съперниците. 

Самият Кирил Домусичев не дойде на срещата в Министерски съвет, а от името на Лудогорец присъства неговият брат Георги Домусчиев.

Снимка: Lap.bg