От Бояна: Ясен Петров остава, унгарец става шеф на съдиите ни

Виктор Касай се очаква да пристигне днес в София и утре ще даде пресконференция

Топ
15:28 - 25 Януари 2022
2921
От Бояна: Ясен Петров остава, унгарец става шеф на съдиите ни

Ясен Петров ще продължи да изпълнява длъжността на селекционер на националния ни отбор по футбол. Това стана ясно след днешния Изпълком, провел се в Бояна. Новината съобщи и президентът на БФС Борислав Михайлов.

Виктор Касай е новия шеф на Съдийската комисия, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Унгарецът се очаква да пристигне днес в София и утре ще даде пресконференция. Договорът му с БФС ще е за 1,5 г.

"Работил е като шеф на съдиите в Унгария през последната година и половина. Той ще живее в България, а не както предишният ни консултант Марк Бата. Касай говори английски, все пак работи в УЕФА, а преди това и в Русия. Повечето федерации се спират към чужденци, за да има респект към комисията и по-добро развитие на младите таланти и международните съдии във всяка федерация.

Касай ще може да ходи до УЕФА, когато е ангажиран. Най-вече искаме да увеличим броя на младите съдии у нас. Също така да развиваме и топ съдиите на България, за да свирят повече мачове на европейски първенства. Към момента Касай идва със свой асистент, а комисията остава в същия състав, за да могат да бъдат въведени в работата. Трябва да се адаптират, засега няма други промени в Съдийската комисия", обясни Михайлов.