От Литекс до Милан : наш футболен талант шокира с разкази

"В Италия тренираме много повече, ядем здравословно. А в Ловеч мачле, после пици и дюнери", сподели Мерт Дурмуш

По света
16:26 - 14 Юни 2019
7393
От Литекс до Милан: наш футболен талант шокира с разкази

Футболните школи на Литекс и Милан са два различни свята. Това не е новина, но сравненията на младия талант от ловешкия детски тим Мерт Дурмуш, който изкара пробен период в академията на италианския колос, са наистина потресаващи. И това при положение, че ловешката школа изкара едни от най-добрите български футболисти за последните десетина години.

"В Милан всичко е на много по-високо ниво. Изкарах шест дни там – имах преводач, шофьор, специалист, който се грижеше за мен. Държат много на дисциплината – казаха ми да използвам телефона си само в свободното време и да съм концентриран върху футбола. Тренировките в Милан нямат нищо общо с тези в Ловеч”, разказа Мерт в предаването на sportal.bg „От дузпа в тъч”.

Мерт Дурмуш е част от школата на Литекс. След участие на Milan Junior Camp в България е одобрен и отива едноседмичен пробен период в академията на Милан

Заниманието в Литекс започва със загрявка, която си я знаем наизуст, след което играем мачле. В Италия тренировката е съвсем различна. Докато в Ловеч имаме само един треньор, в Милан за моята възраст има един главен треньор и отделни треньори за различните аспекти от играта. Вратарите също имат специалист, който се занимава само с тях. В Ловеч вратарите са без отделен треньор. Българският треньор почти не дава указания, докато италианските непрекъснато спират играта и обясняват кое как да се направи. Италианският треньор не млъква час и половина да наставлява", сподели Мерт.

"Храната в академията на Милан се готви специално за школата на Милан. Всичко е здравословно, като ти дават съвет кое и как трябва да ядеш. В Ловеч - пици и дюнери.

Така е - до стадиона има грил и дюнери и почти всички след тренировка отиват там без да се крият. Някои си взимат дюнер, друг - кебапче и кола. От Ловеч следят какво се случва с мен, лично собственикът дойде преди заминаването ми за Италия - синът на Гриша Ганчев. Моето желание е да отида да играя в Милан", каза още тийнейджърът.