От понеделник отпада карантината за българи в Гърция

Туристическият сезон в южната ни съседка ще бъде открит на 14 май

Новини
09:46 - 17 Април 2021
3225
От понеделник отпада карантината за българи в Гърция

Строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат от понеделник. В момента желаещите от българска страна трябва да представят отрицателен PCR и QR код, който дава информация към коя област е тръгнал пътуващият.

Това означава, че по време на престоя си той няма право да посещава други области на Гърция. Също така към момента за българите в сила е и задължителната 7-дневна карантина.
За туристите от Израел обаче карантината не важи – влиза се при показване на документ за негативен тест или ваксина.

От понеделник очаква карантината да отпадне и за българи – Гърция готви облекчение на мерките за 32 държави, в които попада и България.

Туризъм „ на трупчета“ Независимо, че предстои разхлабване, строгите ограничения вече се отразиха на гръцкия туризъм. Усетиха го и заетите в бранша у нас. Обикновено по това време на годината Сашо Караджов е в автобуса с туристи по пътищата в чужбина.

„Последно пътувахме преди 6 месеца и оттогава седим така и ги гледаме всяка сутрин. Буквално са на трупчета“, разказва мъжът, докато гледа паркираните автобуси.

В очакване на зелена светлина са и хотелиерите. В Неа Перамос семейният хотел на Панайота Богданова очаква туристи, но не по-рано от средата на май, отбелязва Би Ти Ви.

„Всичко е готово за туристите, просто чакаме да отворят границите и да ни кажат какви са правилата“, разказва жената. Туроператорите от своя страна очакват ясни уточнения какви ще са правилата за пътуване – дали ще е с имунизационен паспорт, с PCR или QR код.

Туристическият сезон в южната ни съседка ще бъде открит на 14 май.