ОТ ПОСЛЕДНАТА МИНУТА: Прокуратурата вади доказателства срещу олигарси, свързани с журналисти и политици

Общество
11:00 - 14 Юли 2020
9197
ОТ ПОСЛЕДНАТА МИНУТА: Прокуратурата вади доказателства срещу олигарси, свързани с журналисти и политици

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева даде извънредна пресконференция. От думите й става ясно, че днес ще бъдат публикувани данни за олигарси, свързани с журналисти и политици, които се опитват да прикрият заграбеното.

Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона, се нужда от безпристрастни прокурори, готови да разследват лица, независимо от тяхното положение или влияние в обществото.

ЕСПЧ подчертава, че в демократично общество както съдилищата, така и разследващите власти, трябва да останат свободни от политически натиск. Днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен не само политически натиск, обясни Милева.

Преди няколко месеца тук, в Съдебната палата, главният прокурор каза на българското общество, че знае срещу кого се изправяме. Наясно сме с това какво ще се случи, с атаките срещу магистратите и техните семейства

В тях участват и медии и политици, които обаче не казват какво незаконно прави прокуратурата.

Продължението на атаките предстои, следващата стъпка е посочена от лица под наказателна отговорност

Спецпрокурори са започнали ново разследване по чл. 198 от НК, ще бъдат показани ясни доказателства за опити на обвиняеми за избягване на наказателно преследване. Обвиняеми си партнират с журналисти и политици, за да защитят заграбеното, подчерта Сийка Милева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ