От "Герена": Левски няма да плати и стотинка на Божков!

Казусът с Черепа е изключително заплетен, призна Сираков

Спорт
13:46 - 09 Март 2023
2312
От "Герена": Левски няма да плати и стотинка на Божков!

Бившият собственик на Левски - Васил Божков не изисква нито стотинка от сумата, която вековниците му дължат. Сираков обаче отказа да навлиза в детайли по казуса "Божков", тъй като не бил компетентен.

"Казусът с Божков е изключително заплетен. Не е в моите знания и компетентности да отговоря по този въпрос. Левски няма да плати и една стотинка от задълженията си към Божков. След като той не изисква една стотинка към Левски. Няма да платим на никой", заяви мажоритарният собственик на сините.

"Най-голямата ни пречка е НАП. Ако нямаш врагове, започваш да се успиваш. Най-нормално е, когато половин България те обича, другата да те мрази. Господ си знае работата. Левски ще се издържа, не се притеснявам", допълни той.

Наско Сираков обяви, че десетте процента клубни акции, които ще бъдат пуснати в свободна продажба са от онези тридесет, които преди време бяха отредени за Константин Папазов.

Макар и все още да не ги е получил официално, баскетболният специалист не е създал пречки, именно част от неговия дял да попадне в притежание на "синята" общественост.

"През тези две години и половина се изплатиха ужасно много пари към треньори, футболисти, контрагенти, фирми. За сметка на тези пари най-потърпевш беше НАП. Те останаха на опашката, но ако не се бяхме разплатили с всички тези хора, Левски нямаше да има лиценз и да съществува. Сега приоритет номер 1 е изчистване на задълженията към държавата. До момента за около 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Всички тези пари до една стотинка отиват директно за погасяване на задълженията ни към НАП. Като втора стъпка взехме решение да емитиране 10 процента от акциите. Посъветвах се с Тити Папазов от неговите 30 процента да пуснем 10 в продажба. Получих отговора му на секундата".