От "Възраждане" ни пробутват Мангъров

Новини
19:15 - 14 Януари 2022
6761
От "Възраждане" ни пробутват Мангъров

"Срещата с премиера Кирил Петков бе изключително закъсняла, за наше огромно съжаление трябваше да се случи преди няколко години. Още преди около месец сегашният министър-председател бе призован от парламентарната трибуна от нас да сформира работна група, която да започне да обсъжда всичко това, което се случва. Почти 2 години наблюдаваме по всички медии да се показват математици, всякакви лекари, които обясняват само и единствено как ще се мре масово. Изключително важно бе да се започне прецесът на разговори в обществото, защото то е фрагментирано" - заяви депутатът от "Възраждане" и зам.-председател на Народното събрание Цончо Ганев в предаването "Още от деня" по БНТ.

И отдаде срещата на представители на партията с Петков единствено на натиск, упражнен от страна на протеста. По думите му в работната група ще има учени, настояващи за ограничителните мерки и такива, които ги отричат. И съобщи, че единият участник от страна на партията ще бъде Мангъров, като и Диян Николов. От "Възраждане" предложили в групата да влезе и проф. Чорбанов от ИТН.

"Това, което поискахме от министър -председателя още в най-кратки срокове, още с утрешна дата със заповед на министъра на здравеопазването е да се отменят доказано неефективните тестове в училищата. Даваме над 15 млн. за тестове, а положителните резултати са нела с три нули след това и единица. Имаме доказано, че заболели сред децата няма", допълни Ганев.