От УЕФА: Царско село и Струмска слава са играли съмнителни мачове

Стойне Манолов отрича обвиненията, закани се за съд до дупка

У нас
12:54 - 17 Юли 2019
5037
От УЕФА: Царско село и Струмска слава са играли съмнителни мачове

Само седмица след възловата среща на премиера Бойко Борисов с футболните босове на водещите отбори изплуваха нови подозрения за уговорени мачове в българското първенство. В БФС са постъпили сигнали от УЕФА за съмнителни мачове на Царско село от миналия сезон, когато отборът на бизнесмена Стойне Манолов завърши на първо място във Втора лига и спечели промоция за елита.

Става дума за три двубоя, без да се конкретизират съперниците. По решение на дисциплинарната комисия към футболния съюз Царско село ще плати глоба от 5000 лева. По правилник при сигнали за пет съмнителни срещи в рамките на един сезон, отборът се вади в долната дивизия. Точно както се случи с Верея в края на изминалия сезон. Старозагорци обаче не взеха лиценз за Втора лига и отидоха да ритат при аматьорите.

Освен Царско село, порицан и глобен с 5 бона се оказа отборът на Струмска слава, който завърши на шестото място.

Босът на Царско село Стойне Манолов отрича всякакви обвинения. "Съд до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват, без да имат доказателства”, каза Манолов, цитиран от „Гонг”. Той добави, че не е далеч от мисълта да се откаже от футбола.

В дните преди началото на сезона в Първа лига министър-председателят Бойко Борисов събра ръководителите на трите водещи клуба - Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев. В присъствието на президента на БФС Борислав Михайлов, на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов те обещали да играят честно. Два дни по-късно Първа лига си осигури нов спонсор в лицето на свързвания с Божков букмейкър „Ефбет”.

"Смятам, че в българското първенство в момента няма уредени мачове", заяви президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет на БФС Венцислав Стефанов преди два дни. Неговият отбор обърна Витоша Бистрица от 1:2 на почивката до 3:2, което също хвърли подозрения сред феновете.

Снимка: Lap.bg