От утре: 7-местен бус от София ще извозва деца и родители до Витоша

Инициативата на столичния кмет като цяло е хубава, но надали ще успее да събере всички желаещи - един курс ще отнема на водача поне час, което прави най-много 4 курса за ден, или не повече от 28 души...за двумилионна София

Новини
15:10 - 13 Януари 2024
4664
От утре: 7-местен бус от София ще извозва деца и родители до Витоша

Два аварийни екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община ще превозва деца, придружени от поне един родител, които искат да карат ски на Витоша. Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Инициативата започва от утре – неделя, от 8:00 ч. до 12:30 ч.

В публикацията се отбелязва, че се осигурява транспорт на малките скиори с оборудване от местността „Витошко лале” до местност „Морени”. Зоната от „Морените” до хижа „Алеко” е пешеходна. 

„Превозването до планината ще става със  седемместен пътнически микробус, който ще направи няколко курса. Надявам се да успеем да помогнем на всички семейства да стигнат до Витоша и да прекарат пълноценно време с децата си“, пише още столичният кмет. 

Днес са пуснати два допълнителни автобуса по линия №66 поради засилен поток на пътници и многото желаещи да прекарат свободното си време на Витоша, добавя той. 

„Екипите на Центъра за градска мобилност следят натовареността по линиите и имаме готовност да осигурим допълнителни автобуси по линия №63“, съобщава Васил Терзиев.

В началото на месеца от фондация „София – европейска столица на спорта“ съобщиха, че до хижа „Алеко“ на Витоша ще работи зона за спускане с шейни от петък до неделя през цялата зима при подходящи условия. В останалите дни от седмицата пистата също ще може да се ползва, но без предпазните мрежи и обслужващ персонал.

">

Инициативата на столичния кмет като цяло е хубава, но надали ще успее да събере всички желаещи - един курс ще отнема на водача поне час, което прави най-много 4 курса за ден, или не повече от 28 души...за двумилионна София. Автобус 66 също е препълнен. Лифтът не работи, а движението към планината, особено през почивните дни, е кошмарно за шофьорите и туристите. Често повечето са принудени да вървят километри, за да се доберат до пистите, разминавайки се на косъм с паркирани и движещи се коли.