От Видин уточняват: Няма починал от коронавирус лекар

Заразените медици се лекуват с антибиотици у дома, 18 са общо засегнатите

Новини
11:25 - 18 Април 2020
1841
От Видин уточняват: Няма починал от коронавирус лекар

Няма починал лекар в болницата във Видин, уточни на онлайн брифинг оластният управител на града Момчил Станков, след като тръгнаха слухове по темата. Според управника д-р Борислав Иванов е в добро състояние в болницата.

Шефът на РЗИ във Видин д-р Венцислав Владински съобщи, че досега потвърдените заразени в областта са 19, а един от тях е излекуван и в момента е под 28-дневна домашна карантина.

Останалите 18 заразени се лекуват. Заразените медици от видинската болница са на домашно антибиотично лечение. Близките на заразените досега се изследвани, но сред тях няма положителна проба, съобщи още Владински, но допълни, че те все пак са поставени под карантина.

Един от заболелите лекари е от спешното отделение на болницата във Видин и затова на целият персонал там са направени тестове, които са пратени в националната лаборатория. Отделението обаче не е поставено под карантина.

След затварянето на неврологичното отделение на болницата  във Видин заради заразяването на почти целия персонал, част от случаите се прехвърлят към болницата в Лом, информира на сутрешния брифинг ген. Мутафчийски.