ОТ ЯСНО НЕБЕ! Ивелин Попов спира с националния

Капитанът за последен път ще изведе "лъвовете" срещу Чехия

Спорт
18:10 - 16 Ноември 2019
3215
ОТ ЯСНО НЕБЕ! Ивелин Попов спира с националния

Капитанът на националния ни тим Ивелин Попов обяви току-що на пресконференция, че утре срещу Чехия е последният му мач за националите. Капитанът на "лъвовете" акцентира, че се надява, че това ще снеме от негативизма към селекцията на "трикольорите" и след оставката на Борислав Михайлов като президент на БФС, то и с неговата липса феновете ще оставят играчите да работят на спокойствие за предстоящите баражи за Лигата на нациите. Попето коментира, че е задържал решението си, след като се потвърди новината, че България ще има шанс да се класира.

"32-годишен съм, 90 мача и 12 години винаги съм бил част от националния отбор. Трябва да се смени поколението”, призна Попето.

„Бил съм капитан при осем треньора. Избиран съм от селекционера или футболистите, така че старши треньорът и футболистите ще преценят кой ще носи лентата. Така е редно, а моят път беше трънлив, но го извървях. За нищо не съжалявам. Имало е хубави победи над именити национални отбори, но имаше и много загуби. Пораженията болят и тежи. Трудно намираш себе си, след като падне България, но винаги намирах сили да се изправя. Има доста негативизъм при нас и се търсят двама да „обират пешкира”. Борислав Михайлов го стори след Англия, а сега ограничаваме избора им. Има момчета с характер, които искат. 12 години не изпуснах лагер – без почивки. Идвали сме да тренираме шест човека при Ивайло Петев, тъй като другите почиваха. Мисля, че времето е достатъчно. Гордея се, че добутахме нещата до бараж за Лигата на нациите.

Всеки трябва да осъзнава кога е дошло времето за нещо такова. Така го усещам и се концентрирам върху клубния си отбор. Оставам най-големият фен на България. Направил съм трансфери от този отбор, благодарен съм. Идвал съм с контузии, но при мен няма оправдание. Пуснат ли ме – знаят. Може да не ми върви играта, но 90 минути ще тичам. Искам да има такива, които да са още по-дълго от мен с националния отбор. Това ще ми е мечтата. Боби Михайлов го познавам от 20 години и не повлия оставката му. С моето оттеглянето напрежението ще се снизи. Тези момчета и треньор ще работят по-спокойно и ще покажат истинското си лице. В мача с Парагвай се видя, че има промяна. Те са изключително силен отбор. Мисля, че седяхме прилично на терена за първа проверка. Оставете Дерменджиев да работи. Работил съм в Русия с най-добрите треньори, а това, което той ми казва, са ми го казвали и те. Въпросът е всички да слушат и да попиват, тъй като нещата иначе няма да се получат.

Честно да ви кажа обмислях го след Англия да се оттегля, но чаках да минат мачовете и отборът да е класиран за бараж. Сега гледате Кристиано Роналдо със Сари. Смениха го – не е доволен. Притеснително е, ако бъдеш доволен. С Чехия ме смениха, но не е подтикнато от това нещо. Бях недоволен, но не си мислете, че след като дам тази пресконференция, ще си променя мнението. Един мъж трябва да си държи на думата – има някакви ценности в този живот”, продължи Попето.

Новият национален селекционер Георги Дерменджиев пък каза, че е разбрал новината сега и ще имат допълнителен разговор с футболиста.