Отбой: Неманя Видич се отказа от битката за шефския пост на сръбския футбол

При това положение единствен претендент за поста президент на футбола в страната остава легендата на Цървена звезда Драган Джаич

Спорт
16:50 - 13 Март 2023
2336
Отбой: Неманя Видич се отказа от битката за шефския пост на сръбския футбол

Ден преди изборите за президент на Футболния съюз на Сърбия (ФСС) бившият футболист на ЦСКА (Москва), Манчестър Юнайтед и Интер Неманя Видич се оттегли от надпреварата, съобщиха медиите в западната ни съседка.

При това положение единствен претендент за поста президент на футбола в страната остава легендата на Цървена звезда Драган Джаич, което означава и сигурното му избиране.

По-късно днес Видич излезе с официално потвърждение в социалните мрежи, с което се обърна към цялата футболна общественост в страната.

"Много неща трябва и могат да бъдат подобрени. Идеята ми беше и си остава да събера екип от топ професионалисти, които могат да се справят с тези предизвикателства по-добре от може би всеки в Европа. За съжаление, на всяка крачка от пътя към това да стана президент на ФСС ми беше ясно, че няма да ни бъде даден този шанс. С настоящото ви уведомявам, че оттеглям кандидатурата си за президент", заявява Видич.

В екипа му бяха бившият треньор на Левски и в един период национален селекционер на Сърбия Славолюб Муслин, както и игралият за Славия защитник Раде Тодорович.