Отборът на Матюс спечели Мача на звездите

Българският вратар Александър Георгиев също взе участие в шоуто

Спорт
12:17 - 04 Февруари 2024
1610
Отборът на Матюс спечели Мача на звездите

Отборът на Юстън Матюс спечели "Мача на звездите" в Националната хокейна лига, който се проведе в Торонто.

Във финала на минитурнира Матюс, който защитава цветовете на Торонто Мейпъл Лийфс, и неговите съотборници победиха със 7:4 тима на Конър МакДейвид.

Преди това в полуфиналите тимът на Матюс се наложи с 6:5 след изпълнение на дузпи над състава на братята Куин Хюс и Джак Хюс, докато селекцията на МакДейвид спечели с 4:3 срещу тази на Нейтън МакКинън, в която бе и роденият в България вратар Александър Георгиев.

"Мачът на звездите" се проведе във формат от три мача - два полуфинала и един финал, като всяка от трите срещи бе с дължина от 20 минути, разделена на две полувремена от по 10 минути. Всеки отбор пък бе от три полеви играчи и един вратар.

Във финала в първото полувреме отборите на Матюс и МакДейвид си размениха по три гола, но в заключителните 10 минути Матюс и съотборниците му вкараха четири попадения срещу само едно за хората на МакДейвид.

Самият Матюс вкара два гола във финала и добави една асистенция, което му осигури наградата за "Най-полезен играч". Заедно със съотборниците си той ще си подели и наградата от 1 милион долара.

От началото на редовния сезон в НХЛ Остън Матюс има 40 гола за Торонто и се движи с темпо, с което да вкара поне 70 до края на кампанията. Подобно нещо в Националната хокейна лига не се е случвало от сезон 1992/93, когато едновременно това сториха финландецът Теему Селане и руснакът Александър Могилни.