Отцепници от ИТН готови на полиграф

Новини
08:41 - 15 Юни 2022
2233
Отцепници от ИТН готови на полиграф

Напусналите "Има такъв народ" депутати Светлин Стоянов и Деян Петков обявиха, че не само не са вземали пари, за да го направят и да подкрепят "Продължаваме промяната", но са готови да минат на полиграф, за да докажат всяка своя дума.

"Всичко, което ще кажа в това студио, съм готов да мина полиграф. На мен господин Кирил Петков не ми е звънял. Решението съм си взел сам", заяви пред Нова телевизия Светлин Стоянов, който досега е бил и областен координатор на ИТН за Русе.

Оказа се, че областните координатори на ИТН вече са минавали тестове на полиграф, за да доказват лоялност към партията на Слави Трифонов.

"Относно предателството искам да кажа, че всички минаха полиграф и тест за лоялност. Аз минах теста с висока оценка", каза Стоянов.

"Аз съм един от хората, които се явиха на кастинг през 2018 г. За целия този период съм виждал Слави Трифонов максимум 4 пъти", добави той.

И двамата депутати бяха категорични, че не са получавали телефонни обаждания от премиера Кирил Петков.

"При мен всичко е въпрос на лошо отношение. Аз съм достатъчно принципен човек, не мога да бъда купен, не мога да бъда изнудван”, заяви Деян Петков. "Моя телефон не само, че го няма Кирил Петков, но го няма и Слави Трифонов”, добави Петков.

На въпроси за свързаност между Слави Трифонов и Орлин Алексиев, Светлин Стоянов разкри факти, които бил научил преди 3-4 месеца.

"След изборите за 45-ото Народно събрание г-н Николай Радулов беше избран от 23 МИР. Накараха го да се откаже. Оказа се, че на негово място влиза господин Адемов, който е близък с господин Алексиев. От Благоевград влезе господин Георги Попов, който също е близък до господин Алексиев. В момента е назначен в МРРБ", заяви Стоянов.

"Абсолютно никога не съм виждал господин Слави Трифонов, като имате предвид, че аз съм от началото и от родния му град. Аз не изгарям и от желание. Аз просто бях един от многото хора, които изкаха да изчегъртат модела "ГЕРБ". Отидох без да познавам никого", заяви Деян Петков.

Той обяви, че разликата с обещанията е станала ясна още с влизането в парламента, когато им е втълпявано, че "ние сме висококвалифицирани натискачи на копчета, които нямат право да мислят, а трябва да изразяват волята на един човек".

Допълнението било: "На когото не му харесва, може да си вземе "многоточието" под мишница и да ходи на "многоточие", каза с прикриване на нецензурните думи той.

"Аз не мога да бъда купен, не мога да бъда изнудван. Използвам момента да почертая, че в Плевен винаги сме имали най-високи резултати заедно с Русе. Аз съм излизал с лицето си пред всички. Винаги открито. Лицето ми е било навсякъде. Затова сега съм длъжен да кажа истината, за да оправдая доверието на хората", каза още той.

Относно ролята си на независим депутат Петков заяви: "Ще гласуваме по съвест, защото вече сме достатъчно свободни, за да вземаме решения. За нас политиката е преди всичко свободна воля, а не волята на един човек. Нямаме никакви уговорки с никого."

"Аз ще гласувам правителството да остане", каза Светлин Стоянов.