Отделение в болницата в Горна Оряховица под карантина

76-годишният с коронавирус е преместен в Инфекциозното

Новини
11:44 - 03 Април 2020
1739
Отделение в болницата в Горна Оряховица под карантина

76-годишният пациент с положителна проба за коронавирус в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, се намира в Инфекциозно отделение и е в стабилно състояние, информира управителят на клиниката д-р Иван Иванов на заседание на Общинския кризисен щаб.

Установени са всички контактни на пациента лица. РЗИ ще вземе проби от тях и ще бъдат изпратени за изследване.

Второ вътрешно отделение, където първоначално е постъпил с пневмония мъжът, по изрично нареждане на РЗИ е поставено под 48-часова карантина. През това време, докато трае карантината, няма да се приемат и да се изписват други пациенти в отделението и медицинският персонал също няма да излиза.

В болницата са въведени най-строги строги противоепидемични мерки - влиза се през определен вход и задължително с маска. Задължително се ползват поставените на входа дезинфектанти. Извършва се и периодична дезинфекция на помещенията.

Здравното заведение е получило от РЗИ допълнително количество лични предпазни средства за медицинския персонал. Към момента персоналът е осигурен с достатъчно количество лични предпазни средства и медикаменти, увери д-р Иван Иванов.