Отец Иван ексклузивно пред Lupa.bg: Наркоман едва не ме заколи!

Актуални новини
16:33 - 15 Август 2019 (обновена)
12377
Отец Иван ексклузивно пред Lupa.bg: Наркоман едва не ме заколи!

"Един наркоман, чиято жена и дете живеят при нас в приюта "Свети Николай" искаше да ме заколи". Това обяви екскузивно пред Lupa.bg отец Иван минути след разигралия се екшън в манастирския комплекс в Нови хан. 

"Благодаря на Бог, спаси ме на днешния голям празник - Голяма Богородица. Този наркоман за малко да ме прати на оня свят. Но, слава Богу, жив съм, ранен съм само в ухото, тече ми кръв, но няма страшно, сега ще ме зашият", разказа още подробности духовникът. По телефона той уточни, че е седнал на една пейка и чака лекарите да си свършат работата. "Тук гъмжи от полиция, има линейки, вече всичко е под контрол", успокои отец Иван.

Отец Иван е с ранено ухо след инцидента

"Този наркоман ме нападна, защото искаше да си вземе жената и децата, които миналата година потърсиха подслон при мен. Аз исках да го успокоя и му казах, че сега те ще живеят в приюта, той се ядоса, извади нож и налетя да ме коли, искаше да забие ножа в гърлото, аз замахнах с ръка и успях да отклоня ножа, който ме одраска по ухото", описа екшъна свещеникът.

"Жив и здрав съм, не се безпокойте за мен", каза отец Иван.

Според друга версия пък пиян мъж е намушкал друг в приюта, а отецът е пострадал, когато се е притекъл на помощ.

А ето и официалното съобщение на МВР за инцидента: "Около 15,10 часа днес на тел. 112 бил подаден сигнал за мъж, предизвикал скандал в приюта в с. Нови хан, където пребивавала майката на сина му заедно с детето. На място незабавно са изпратени служители на РУ-Елин Пелин, които установили, че под въздействието на алкохол и наркотични вещества, 26-годишният е нанесъл лека порезна рана в областта на плешката на работещ в приюта мъж, който се е опитал да го отпрати. Лека порезна рана по ухото е получил и отец Иван, който също се притекъл на помощ, съобщиха от МВР.  Извършителят - криминално проявен, опитал да избяга, но е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават и към момента."

По-късно стана ясно, че отец Иван ще бъде настанен в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". В болницата вече е настанен 35-годишен мъж с голяма порезна рана в лявата част на гърба. Мъжът пострада при скандала в приюта на отец Иван и е без опасност за живота.