Отец Иван пред Lupa.bg: Павлинка, която спасих, ме набеди, че съм искал да убия приятеля й наркоман

Общество
13:30 - 23 Август 2019
10563
Отец Иван пред Lupa.bg: Павлинка, която спасих, ме набеди, че съм искал да убия приятеля й наркоман

Павлинка, заради която на 15 август стана кървавия екшън в приюта на отец Иван в Нови хан, духна с бебе на ръце от дома, научи Lupa.bg. Освен това 27-годишната ромка обвини отец Иван, че той е виновен за кървавото меле и че свещеникът пръв нападнал с бухалка приятеля й Милен с намерение да го убие.

Както Lupa.bg съобщи навръх Голяма Богородица при сбиване в приюта, отец Иван бе ранен в ухото. Тогава свещеникът каза пред медията ни: „Един наркоман, чиято жена и дете живеят при нас в приюта "Свети Николай", искаше да ме заколи. Този наркоман ме нападна, защото искаше да си вземе жената и децата, които миналата година потърсиха подслон при мен. Аз исках да го успокоя и му казах, че сега те ще живеят в приюта, той се ядоса, извади нож и налетя да ме коли, искаше да забие ножа в гърлото, аз замахнах с ръка и успях да отклоня ножа, който ме одраска по ухото".

Павлинка, която първоначално пропищя от приятеля си Милен, обърна версията и каза, че сбиването на 15 август не е по вина на нейния мъж, който беше арестуван за нападение с нож срещу отец Иван и неговия помощник Атанас. Работникът е с рана в гърба, но без опасност за живота. Атанас е в приюта, вече го изписаха от болницата, сега всеки ден превързваме тук раната му, разкри пред Lupa.bg отец Иван.

Павлинка сега твърди пред медиите, че била накарана от духовника да излъже, че приятелят й пръв е нападнал отец Иван. „Милен дойде да види детето. Отец Иван го извика и го нападна с бухалка. Мъжът ми изкара нож да се отбранява. Намеси се и Атанас, който после беше откаран в болница. Отец Иван и този Атанас започнаха да удрят Милен. Раницата му падна на земята, вътре имаше буркан с лютеница, който се счупи. В мелето Атанас падна върху буркана и се наряза по гърба. От това му е раната, а не е наръган с нож. Отец Иван ми каза да разказвам пред журналистите и полицията, че мъжът ми е наръгал Атанас и е порязал него. Тази лъжа ми тежи. Затова като ми каза отец Иван да си ходя, не спорих с него”, твърди Павлинка пред Trafficnews.

„Ох, Боже, тя наистина не знае какво говори. Това е пълна лъжа. Мъчно ми е за момичето, че така си криви душата и говори лъжи”, коментира отец Иван пред Lupa.bg. „За съжаление не само приятелят й, но и тя се оказа наркоманка. Аз не знаех. Но тук хората ми казаха, че излизала по улиците и търсела марихуана. Павлинка пари нямаше, но явно отнякъде е намирала да си купува или пък някой й е давал”, предположи свещеникът.

Отец Иван отрече да е гонил от дома ромката и малкия й син. "Как ще я изгоня, аз исках да й помогна. Тя сама избяга преди два дни. Не знам дали ще се върне. Но как ще ме погледне в лицето, след като ме обвинява, че едва ли не аз съм виновен?! Нека Бог я вразуми, дано Павлинка си даде сметка, че така не може да продължава и трябва да отгледа сина си в нормална среда, а не да взима наркотици", заключи отец Иван пред Lupa.bg.