Отиде си легендата Лари Кинг

Тв водещият бе приет в болница с коронавирус през декември

Новини
15:27 - 23 Януари 2021
6088
Отиде си легендата Лари Кинг

Американският топ водещ Лари Кинг почина на 87-годишна възраст, предаде "Гардиън".

Журналистът е починал в медицинския център Сидарс-Синай в Лос Анджелис, съобщи телевизионната мрежа Ora Media. Не бе посочена причина за смъртта, но Си Ен Ен по-рано бе съобщила, че той е хоспитализиран с коронавирус.  

Кинг, чиято кариера продължи повече от шест десетилетия, страдаше от различни заболявания, сред които диабет тип 2, рак на белия дроб, ангина. През последните години получи и няколко инфаркта.

Телевизионната легенда Лари Кинг бе прикован на легло след тежък инсулт и дори поиска да сложи край на живота си. Емблематичният водещ написа открито писмо, в което се обяви за разрешаването на евтаназията в САЩ. Тежкото му решение идва, след като само в рамките на месец Лари погреба две от петте си деца.

"С голяма скръб и разбитото сърце на баща потвърждавам, че загубих неотдавна две от децата си Анди Кинг и Кая Кинг - написа в изявление 86-годишният Лари Кинг. - И двамата бяха добри и мили души и ще ни липсват много. Анди почина неочаквано от инфаркт на 28 юли, а Кая - на 20 август, малко след като й беше поставена диагноза рак на белия дроб".

Джилиън, внучката на Лари Кинг, каза след смъртта на Анди, че семейството предполага, че е получил инфаркт, но аутопсия не му е правена. Анди беше на 65 години, а Кая - на 51. Лари Кинг не е успял да отиде на погребението на децата си заради влошеното си здравословно състояние и заради пандемията от COVID-19.

Самият той още се възстановява от тежък инсулт през март 2019 г. Лари Кинг се е женил седем пъти. Той остава с три деца - Лари младши - на 58 години, Чанс - на 21 години и Кенън - на 20 години. Кая е от брака му с Алин Аткинс, а Анди е неин син от друга връзка, когото Лари Кинг е осиновил.

Също като дъщеря си, водещият беше диагностициран с рак на белия дроб преди няколко години, но имаше късмет болестта да бъде хваната рано и прескочи трапа. Иначе Лари твърди, че е  спрял пушенето още през 1987 г., когато получава първия си инфаркт.

Лари Кинг (рожденото му име е Лорънс Харви Зайгър) е роден на 19 ноември 1933 г. в Ню Йорк (в Бруклин) в семейството на еврейски емигранти от Беларус.

Токшоуто "Лари Кинг на живо" ("Larry King Live") се излъчваше в ефира на Си Ен Ен в продължение на 25 години и влезе в Книгата на Гинес като най-дълго просъществувалото шоу по една и съща телевизия, по едно и също време и с един и същ водещ.

През своята кариера Кинг е интервюирал между 50 000 и 60 000 души, включително всички президенти на САЩ след Ричард Никсън и редица други световноизвестни личности.