Откъде има пари Карен на Златка?

Мургавелкото яхна джип за 700 бона, плеймейтката първа го изпробва

Нещо за четене
14:07 - 01 Август 2024
2625
Откъде има пари Карен на Златка?

Карен Хачатрян, по-известен като мъжа на Златка Райкова, си купи нов джип „Ламборгини Урус Перформанте” за „скромните” 350 000 евро или около 700 бона в лева. Цветът е циан или синьо-зелен, видя вестник „Уикенд”.

Арменецът е дал и 7 бона за регистрационна табела със „златен номер” на гъзарския си автомобил. Мургавелкото си е платил, за да пише на автомобила му КККХХХ, както са първите букви от името и фамилията на мъжа на Златка.

Новата кола на Карен

„За табела с регистрационен номер - комбинация от шест букви и/или цифри по желание, се заплаща сумата от 7000 лв. Заявяването на регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри се извършва предварително, с отделно заявление!” - пише в закона на МВР. Златка все още не показва колата отвън, но публикува в социалните мрежи няколко фотоса как е възседнала мощния звяр на четири колела.

Все повече богати нашенци се спират на известната автомобилна марка, част от концерна „Фолксваген”. Бизнесменът Ваньо Алексиев също притежава луксозното возило, като неговото бе сред първите в България.

Преди перформантето Карен движеше с „Ламборгини Урус”, което продаде в началото на годината. През януари плеймейтката пусна колата за продажба срещу 205 хил. евро, които се равняват на около 400 бона в лева.

Известно е, че мургавелкото има слабост към луксозните коли. Мнозина от тях се питат как поддържа толкова висок стандарт на живот, предвид факта, че не работи нищо освен група в „Tелеграм”, където събира пари от баламурници за спортни залози. Русата Златка твърди, че имат софтуер, който открива сгрешените коефициенти в куп спортове. Източници на „Уикенд” разбулват мистерията – според тях тарикатът печели луди пари от черно тото, но е интересно защо НАП, прокуратурата и полицията не разследват доходите му.

Карен Хачатрян няма богато семейство, а от поне 3 години се прехранва с черно тото и незаконни залози. Още преди време името му бе забъркано в далаверите. Той бе обвинен, че между 2017 и 2019 г. е участвал в 5 уговорени мача. Карен е подканвал други играчи да не полагат максимални усилия в срещите си и многократно не е оказвал съдействие на организацията TIU (Тennis Integrity Unit). Златкиният мъж е с доживотна забрана за спорт и преди години плати глоба от $250 000. По-малкият му брат пък бе обвинен в корумпиране на друг професионален тенисист, предоставяне на невярна информация и залагане на мачове. Именно оттам идват парите за скъпите коли, почивки и дрехи на сем. Хачатрян.

Припомняме, че плеймейтката забременя на третия месец от началото на връзката си с Карен, набързо го дари със син, който носи неговото име, а през есента на миналата година двамата сключиха брак. Официално арменецът няма приходи, но пък води демонстративно луксозен начин на живот, който явно идва от залозите и уговорените мачове.