Откраднете визията на модните икони

5 стъпки към изграждане на стил

Стил
12:12 - 29 Ноември 2021 (обновена)
2554
Откраднете визията на модните икони

Не е нужно да си се сдобила с китап за дизайнер, за да придобиеш усета за класа и модерно излъчване 

Не скъпите дрехи са оръжието на модните икони. Те никога няма да ви превърнат в модел за подражание, а солидната инвестиция в облекла и обувки не е в състояние да подобри усета ви да ги съчетавате хармонично.  

Ето как да работите върху стилната си визия, така че да изпъкнете с безупречния си вид: 

Забраните са отживелица

Обувките и чантите вече не са в един тон – запомнете го! И изобщо отживелиците, свързани с различни забрани, могат да бъдат захвърлени завинаги. Упражнявайте се в комбинирането на цветовете, без да си поставяте ограничения. 

Шопингът е интелигентно занимание

Да се хвърлиш на първото намаление, не винаги е оправдано. Може да ви разтоварва от стреса, но ако се стремите към завършена линия – пазарувайте интелигентно и обмисляйте детайлите.

Скъпото ви сако спокойно може да се носи върху някоя обикновена блуза, от естествена материя, която ще ви създава комфорт през целия ден. Просто не робувайте на стереотипи.

Интересни и елегантни, като себе си

Не копирайте аутфита на любимата си звезда. Бъдете себе си, по свой начин интересни и елегантни. Подчертайте днешното си настроение и онова послание, което искате да оставите в околните след появата си.

Базови находки

Следете изкъсо тенденциите, но не пропускайте да си набавите минимума от елементи, които ще ви служат години наред. Изчистени модели на обувки, чанти или рокли са абсолютно задължителни като присъствие в гардероба ви.

Щури хрумвания с мярка

Хубаво е да сте различни, но не губете усещането си за допустимост спрямо възрастта, в която сте. Не се превръщайте в карикатура, а съобразявайте тоалета си с поводите и не допускайте да изпадате в нелепи ситуации.

Разбира се, че има моменти за по-разкрепостени и дръзки модели, но ако спазвате етикета, това категорично подсказва за вашия висок стил към модата.

Вдъхновете се и от актуалните предложения за сезона на https://stila.bg.