Откриха провокаторския македонски клуб в Благоевград

Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски не присъства, но подготвя документи с официално искане до българската държава за легитимирането на клуба

Новини
13:15 - 30 Октомври 2022
3567
Откриха провокаторския македонски клуб в Благоевград

Представители на партии и на президентската институция на Република Северна Македония присъстваха на откриването на така наречения македонски културен клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград. Откриването премина без инциденти и при засилено полицейско присъствие, пише СЕГА.

Основен инициатор за откриване на македонски културен клуб в Благоевград е Сдружението за защита на индивидуални човешки права, което е обявено от българския съд като противоконституционно и незаконно, и в момента тече процедура по неговата дерегистрация.

Официални гости от югозападната ни съседка бяха лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и Миле Бошняковски, началник на кабинета на президента Стево Пендаровски. Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски заяви, че няма да присъства, но подготвя документи с официално искане до българската държава за легитимирането на клуба.