Отличен ЦСКА взе точка в Рим, пак биха Лудогорец

Спорт
04:07 - 30 Октомври 2020
6058
Отличен ЦСКА взе точка в Рим, пак биха Лудогорец

ЦСКА изигра отличен двубой при гостуването си на италианския гранд Рома в мач от група А на Лига Европа. „Червените” стигнаха до 0:0, но трябва да съжаляват, че не си тръгнаха от Вечния гранд с трите точки заради непростимите пропуски пред вратата на „вълците”.

Валентин Антов и Али Соу имаха стопроцентови възможности пред противниковата врата, но така и не успяха да накажат стража на домакините. През първото полувреме на срещата пък футболистите на Пауло Фонсека удариха напречната греда, а гол на Крис Смолинг бе отменен заради засада.

След злополучната загуба в първия кръг от румънския шампион Клуж с 0:2 в София, ЦСКА взе първа точка. В другия мач от групата Клуж и Йънг Бойс също не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1.

Така румънският състав оглави временното класиране в групата с актив от 4 точки, толкова колкото има и втория Рома. Йънг Бойс и ЦСКА са съответно трети и четвърти с по един пункт в актива си.

Шампионът Лудогорец реализира три гола при визитата си на ЛАСК в Линц, но регистрира загуба с 3:4 в епичен втори мач от груповата фаза на Лига Европа. „Орлите” губеха с 1:4 до 56-ата минута, но едва не взеха точка.

С хеттрик за разградчани се отличи Елвис Ману, който вкара и трите гола за Лудогорец, но два гола на Хюсеин Балич (2’ и 56), Андреас Грубер (12) и Марко Рагуж (34) донесоха победата за австрийския тим над „зелените”.  Домакините доиграха мача с 10 човека, след като Лукас Гъргич беше изгонен в 72-ата минута.