Отложиха за неопределено време финалите в Европа

УЕФА обмисля варианти с по един мач на неутрален терен за съкращаване на турнирите

Спорт
11:53 - 24 Март 2020
1200
Отложиха за неопределено време финалите в Европа

УЕФА взе решение да отложи за неопределен период от време финалите в Шампионска лига и Лига Европа.

Заради пандемията от коронавирус и спирането на клубните първенства в Европа, централата първоначално пренасочи мачовете за края на юни.

Финалът в Шампионска лига трявбаше да се играе на 27 юни, а този в Лига Европа на 24-и. Това е месец след датите, на които трябваше да се изиграят финалите при нормално протичане на първенствата.

Заради продължаващата пандемия на Стария континент, УЕФА взе решение да се откаже и от датите в края на юни. От централата не вярват, че ще клубните първенства и оставащите фази от европейските турнири ще могат да се доиграят до въпросните дати.

Все още не е определена нова дата. Тя ще бъде обявена от сформираната за целта работна група, но се изчаква повече яснота около разпространението на заразата, както и около това, кога ще могат да бъдат подновени футболните първенства.

Обмисля се и вариант, при който оставащите фази от Шампионска лига и Лига Европа да бъдат в един мач на неутрален терен, а не в два двубоя на разменено домакинство, както е по традиция. По този начин ще се олекоти графика.