Отново! Обвиниха в секс тормоз неугледен старчок

Президента на Френската футболна федерация - Ноел Льо Грае, нахалствал за вечери и срещи с дами

Спорт
12:53 - 10 Януари 2023
3648
Отново! Обвиниха в секс тормоз неугледен старчок

Президентът на футболната федерация на Франция Ноел Льо Грае се забърка в нов скандал, след като още една жена го обвини за сексуален тормоз.

В интервюта за “Екип” и BFMTV в понеделник Соня Суид, която е футболен агент, обвини боса на френския футбол в няколко неуместни домогвания при съвместните им контакти между 2013 и 2017 г.

Суид разказва за многобройни покани за вечеря, както и за гласови съобщения късно през нощта, в които ѝ казва да дойде и да сподели бутилка шампанско с него.

Тя обяснява, че за пръв път се е свързала с него във връзка с работата си в женския футбол през 2013 г. Една от срещите се е състояла в апартамента на Льо Грае и на нея е трябвало да присъства Бриджит Енрикес - тогавашният ръководител на френския женски футбол. Вместо това, когато пристигнала, тя намерила две пълни чаши с шампанско, а Енрикес отсъствала.

Дамата казва, че не е докоснала чашите и е казала на президента, че трябва да си тръгне при годеника си, след което Льо Грае я оставил да си тръгне, но после продължил да я кани на вечеря. По това време Суид е на 28 години, а Льо Грае - на 72.

Агентът продължава да описва как Льо Грае редовно ѝ изпраща съобщения между 2014 и 2017 г. и че тя не приема поканите му.

"Веднъж моят той ми даде да разбера, че за да се осъществят идеите ми, трябва да вляза в леглото му... Това беше шок”, казва Суид.

Футболният агент не сдържа сълзите си в интервюто: "Получавам огромен шамар, защото имам президент на федерацията, който вижда в мен - въпреки че се чувствам компетентна, легитимна, успяла съм да направя нещо - две гърди и едно дупе. Бях разочарована от моя президент. За мен той трябва да бъде пример за подражание, а той не е такъв".

Твърденията на Льо Грае за това, че не знае как да изпрати текстово съобщение, казват, че са я подтикнали да проговори.

“Той не се страхува от нищо и от никого. Той си мисли, че е недосегаем. Вероятно е така”, казва Свид.

Това не е първото подобно обвинение за Льо Грае, тъй като през септември миналата година негови служителки също се оплакваха от поведението му. Според твърденията им футболният функционер им е пращал неприлични съобщения, а самият той отхвърли тези обвинения.

Освен всичко друго, в последните дни Льо Грае се забърка в скандал и с легендата на Франция Зинедин Зидан, към когото отправи неуважителни думи. Последваха бурни негативни реакции на коментарите му и президентът на френския футбол бе принуден да се извинява.