Отново пролет. Необичайно топло време

Максималните температури ще бъдат между 9° и 16°

Новини
08:12 - 23 Януари 2021
727
Отново пролет. Необичайно топло време

Максималните температури ще бъдат между 9° и 16°, в София – около 11°. Ще духа умерен, в източната половина от страната - временно силен югозападен вятър. Ще бъде предимно облачно, а привечер и през нощта в Югозападна България ще превали дъжд, над около 1300 метра - сняг.

В планините ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър. Облачността ще е значителна. В масивите от Югозападна България ще вали дъжд, над 1300 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В неделя ще преобладава слънчево време с повече облаци и слаби превалявания през първата половина на деня в Източна България. Ще остане ветровито и по-топло от обичайното за януари.

През нощта срещу понеделник югозападният вятър ще се усили. Ще има и превалявания, главно в Югозападна България, а в понеделник - на отделни места и в останалата част от страната, все още от дъжд. През следващите дни се очаква рязко застудяване и валежи и от сняг.