Отровното трио набира доброволци за наблюдение на изборите

Обмислят екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане на сигнали за нарушения

Новини
10:36 - 06 Януари 2021
1295
Отровното трио набира доброволци за наблюдение на изборите

"Отровното трио и гражданите" откриват платформата www.mutrivun.com. Тя е за наблюдение на изборите.

Мотивът на тримата лидери на сегашните антиправителствени протести - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян е, че всички трябва да бъдем пазители на изборните резултати, за да спрем измамите, манипулациите при броенето на бюлетините и опитите за купуване на гласове.

"Мутрите са във властта и точно те ще правят изборите. Достатъчни са 15 000 човека, разпределени в секциите в България, за да държим мутрите далеч от свещеното ни право на глас. Те са готови на всичко и ние трябва да изградим ЩИТ за честни избори", пишат от триото.

Те очакват набиране на наблюдатели, които ще следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите в протоколите и след това да получат заверено копие от протокола на изборната секция.

Всеки наблюдател ще снима копието и ще го качи в специалното ни мобилно приложение "Дръж мутрите вън".

Целта е да обработят резултатите и да ги публикуват в реално време. В рамките на мрежа за партньорство с други извънпарламентарни сили, ще разменяме и сравняваме резултатите, пишат от Триото.

Обещават да поддържат екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане на сигнали за нарушения.

Правото ни на свободен вот е залегнало в Конституцията. Стигнахме до там сами да пазим правата си и ще го направим заедно, пишат от Триото.

Припомняме, преди тях от "Демократична България" малко преди Рождество Христово започнаха националната кампания "Ти броиш". Те търсят 12 000 доброволци за опазване на вота.