Отваряме 58 визови центъра в Руската федерация

Целта е да останем предпочитана дестинация за руските туристи

Новини
17:04 - 18 Април 2019
1998
Отваряме 58 визови центъра в Руската федерация

58 изнесени визови центъра работят от тази година на територията на Руската федерация благодарение на Министерството на външните работи в България. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на Българо-руска кръгла маса на тема „Ролята на туризма за развитие на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще“ във Велико Търново.

Ангелкова посочи, че към момента няма проблем с издаването на визи на руски туристи за България. Такива се издават в рамките на два дни и засега няма забележки от страна на руските туроператори.

„Имаме отлични отношения с пазар Русия и наистина се надявам България отново да бъде на едно от първите места като предпочитана дестинация за лятна почивка“, заяви министър Ангелкова. Тя припомни, че по време на посещението на министър-председателя на Руската федерация в България Дмитрий Медведев, той е съобщил, че основната причина за отдръпването на руски туристи от страната ни е икономическа, свързана с цените и субсидиите, които предлагат конкурентните на България дестинации.

„За нас е важно да изготвим и представим мерки, които да подпомогнат усилията ни да продължим да представяме България като предпочитана дестинация“, отбеляза Николина Ангелкова. Над 9,2 млн. чуждестранни туристи са посетили България през 2018 година. Тя посочи, че за миналата година са реализирани 27 млн. нощувки в местата за настаняване с над 10 легла.