ОТВРАТ: Булевард за 130 млн. се превърна в гьол

Общество
12:27 - 15 Юни 2021
15676
ОТВРАТ: Булевард за 130 млн. се превърна в гьол

Старият предизборен слоган на ГЕРБ „Работа, работа, работа” е добре видим във Варна, управлявана от кмета Иван Портних - чисто новият бул. „Васил Левски”, който погълна колосалните 130 милиона лева, се превърна в гьол.

Очевидната причина за затварянето на една от основните пътни артерии в морската столица са обилните дъждове от 34 литра на квадратен метър.

Скритите причини за абсурда обаче е корупцията, която е прояла целия процес на строителството и ремонта.

По тази причина преди няколко месеца девет граждански сдружения представиха документи, които са предали на Специализираната прокуратура за корупционни схеми на общината, свързани с изграждането на четири обекта.

Така изглежда паркинг във Варна след поредния „златен“ ремонт

Един от тях е именно  мега проектът за строителството на булевард „Васил Левски”, чиято фиксирана стойност е 127 857 673 лева .Според гневните варненци от проекта са отклонени 24 милиона лева, а фирмата-изпълнител е работила на надценки, достигащи до 10 пъти над реалната цена.

Известният строителен предприемач Игнат Раденков от гражданско сдружение "Съграждане" заяви, че трудно са получени от общината документите за строителството на булеварда.