Овчаров: БСП няма да даде празен чек на "Има такъв народ"

Столетницата има интерес от правителство с работещ парламент, заяви бившият енергиен и икономически министър от кабинета "Станишев"

Новини
11:38 - 25 Юли 2021
2497
Овчаров: БСП няма да даде празен чек на "Има такъв народ"

„БСП няма да даде празен чек на ИТН. БСП има интерес от правителство с работещ парламент, но трябва да се сме наясно какво подкрепяме и от какво управляващите се отказват. БСП не може да покрепи ИТН и на следващия ден те да въведат мажоритарните изори или да спрат субсидите на партиите, БСП съгласна ли е с това“, заяви в „Тази неделя“ по Би Ти Ви Румен Овчаров.

Според него БСП трябва да гласува за правителство, предложено от ИТН, но само при ясно разписани ангажименти.

Овчаров смята, че сега не е моментът за оставката на Корнелия Нинова. „Сега е сериалът „Сваляне на ГЕРБ от власт“, сериалът „Свалянето на Корнелия Нинова“ приключи преди 10 месеца“, каза бившият енергиен и икономически министър от кабинета "Станишев", припомняйки прекия избор на председател на партията, в който Нинова спечели с голяма преднина.

„Един скоротечен преврат сега ще убие БСП, политиката не е ненавист“, каза той за социалистите, които стягат протест пред централата на БСП преди днешното заседание на Националния съвет.

Знаете ли какво означава думата, попита водещата Овчаров, за да обясни как БСП е загубила 114 хиляди гласа на последните избори.

Рейдърството е термин от 16-и век, от пиратските години и означава насилствено превземане на имущество. В съвремието е превземане на фирма, когато активи на дадена фирма се крадат чрез вътрешни сили. През последната година, след като не откраднаха БСП на вътрешните избори, партията стана обект именно на такова политическо рейдърство – със съдействието на вътрешната опозиция, външната опозиция - в лицето на Борисов и т.нар. партии на протеста.

От БСП се краде нематериалният актив на единствена опозиционна партия, бореща се срещу задкулисието и паралелната държава. Така ГЕРБ се лиши от най-големия си противник. БСП стана лесна плячка, защото сами си го изиграхме.