Овечкин вкара на Георгиев, но Колорадо би Вашингтон

Спорт
11:08 - 25 Януари 2023
1673
Овечкин вкара на Георгиев, но Колорадо би Вашингтон

Вратарят от български произход Александър Георгиев беше в основата на успеха на носителя на Купа "Стенли" Колорадо с 3:2 над гостуващия Вашингтон в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Роденият в Русе руски национален страж направи 37 спасявания за шестата поредна победа на тима си. Артури Лехконен, Андрю Колиано и Алекс Нюхуук се разписаха, а Нейт МакКинън даде асистенция и записа 700-ата си точка в кариерата.

Старши треньорът Джаред Бандар записа рекорден в клубната история 266-и успех на кормилото на Колорадо в 500-ия си мач, с което изпревари Мишел Бержерон в класацията.
      
Александър Овечкин се завърна на леда за столичани и вкара 31-ия си гол за сезона, а Конър Шери също се разписа, но това не беше достатъчно. Дарси Кюмпър отрази 23 изстрела в първия си мач в Колорадо, след като през юни помогна на бившия си вече отбор да триумфира с титлата в НХЛ.

Крис Летанж се завърна в игра след три седмици отсъствие заради лечения на контузия и вкара втория си гол в двубоя 54 секунди преди края на продължението, а Питсбърг спечели със 7:6 срещу гостуващия Флорида.

Евгени Малкин, Синди Кросби и Дантън Хайнен допринесоха с по гол и две асистенции за домакините. Картер Верхег вкара два пъти за гостите.

Лидерът в лигата Бостън надделя с 4:2 над домакина Монреал и пръв достигна границата от 80 точки през редовния сезон.