Овен: Първо действам, а после може и да помисля!

Родените между 21 март и 20 април се асоциират с пролетта, с раждането на живота, с оптимистичното и силно начало

Астро
10:28 - 23 Март 2019
2429
Овен: Първо действам, а после може и да помисля!

Овен

(21 март - 20 април)

Девиз: “Аз съм!”

Скъпоценни камъни: гранат, червен корал, диамант, аметист, сардоникс

Съдбоносни години:  от 4-ата през 7 години (11, 18, 25, 32, 39, 46, 53, 60, 67, 74, 81, 88  и т.н. 

Благоприятни партньорства: Лъв, Скорпион, Стрелец

Неблагоприятни партньорства: Водолей, Козирог, Дева

Положителни качества: смелост, независимост, предприемчивост, оптимизъм, въодушевеност, честолюбие, дружелюбие, откровеност, благородство, ентусиазъм, активност

Отрицателни качества: припряност, нетърпение, егоизъм, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност

Мразят: страхливостта, несигурността, колебанието, интригата, дипломацията

Родените в зодия Овен, между 21 март и 20 април, хора се асоциират с пролетта, с раждането на живота, с оптимистичното и силно начало. Принадлежат към екстровертния тип нагласа към света.

Характерни черти

Овенът е първият слънчев знак и се намира под влияние на планетите Марс и Плутон. Заедно с Лъва и Стрелеца е типична огнена зодия. Представителите на знака притежават огромна енергия и сила, динамична и целеустремена природа, готови са във всеки момент да поемат инициативата. Символизират импулсивност, решителност, дързост и пламенност. 

Самоуверена и властна натура, роденият в зодия Овен човек е преди всичко слънчева натура. Негов специалитет са бързите решения, поведението на Овена се ръководи от принципа “речено, сторено”. Представителите на зодията са открити, самоуверени, обичат свободата, отличават се с амбициозност и честолюбие. Пословични с решителността и смелостта си, родените под този знак са борбени натури. Живеят на принципа “нападението е най-добрата защита”. Опасността, която реално съществува, е възможността тяхната импулсивност и смелост да достигнат до агресивност. 

Типична черта на марсовите натури е независимостта, нежеланието да се подчиняват на другите. Овенът носи у себе си силното желание и предопределеност да бъде водач, предприемчивост и инициативност. Затова в професионален план най-подходящи за него са водещите позиции, още повече, че родените под знака Овен умеят да увличат с пламенността и ентусиазма си. От друга страна, скромността и тактичността не са задължително силните им черти, както не могат да се похвалят и с извънредно търпение. 

В позитивен план е фактът, че родените под слънчевия знак на Овен не обичат неискреността и измамата. Въпреки безусловната си директност и откровеност, единственото, което не биха си признали родените от тази зодия, е поражението. Възхищение заслужава непоправимият оптимизъм на Овена, вярата в чудеса и енергията, с която се устремяват към следващото предизвикателство и победа. 

Безспорно представителите на този зодиакален знак са ярки индивидуалности, запомнящи се личности, с открояващо се присъствие навсякъде, където ги срещнете. По принцип се смята, че родените под знака Овен са силно насочени към аз-а си, към собствената си личност, като да се приема този индивидуализъм за синоним на егоизъм е грешно. Често ги обвиняват в егоцентризъм, но дори и да са прекалено погълнати от себе си, те са способни да бъдат много романтични и да търсят разбиране, съпричастност и потвърждение. Невероятно дружелюбен, готов да помогне и да закриля по-слабите, роденият под този знак е най-сърдечен и великодушен от всички слънчеви знаци. Едновременно с това може да бъде себичен и самоуверен, да носи съзнанието, че е най-компетентен. 

Онова, което поразява като противоречие у Овена, е силата и непоколебимостта от една страна. А от друга, чистосърдечието, наивитетът, ранимостта и уязвимостта. С цялото си същество родените под знак се стараят да не покажат безсилие или слабост. Налице е и още едно противоречие – индивидуализъм, съчетан с човеколюбие и преданост към хората. Странна работа, как въпреки тази противоречивост, родените под този знак са очарователни и незабравими, дори когато става въпрос за съчетания на взаимно изключващи се полюсни черти – като реализъм и идеализъм например.

Овенът и любовта

Като партньор Овенът е чистосърдечен, искрен, прям, не са от хората, които си служат със заобикалки и лъжи. Те са открити и пламенни, обичат приключенията и новите, вълнуващи хоризонти. Това не означава непременно, че са неверни. 

Колкото и да е подвластен на страстната си и огнена природа, Овенът е романтичен и нежен в любовта. Поради вродената му любов към спора можете да бъдете сигурни, че във връзката ви с родения под този знак няма място за скука и рутина. 

Най-важното условие да бъдете щастливи с един Овен е да не ограничавате свободата му! Интересна черта на Овена, която намира проява в отношенията му с останалите хора е известната праволинейност. Марсовият човек притежава прекрасната способност да общува както с принца, така и с просяка, с деца и старци, но за него хората се разделят главно на два лагера – приятели и врагове.