Ozempic вкара в болница Мейси Грей

Певицата има проблеми с панкреаса вследствие на употребата на лекарството за диабетици

Култура
13:02 - 02 Август 2024
1486
Ozempic вкара в болница Мейси Грей

56-годишната хитова изпълнителка Мейси Грей е използвала лекарството за отслабване и диабет Ozempic, докато е снимала епизод на предаването "Сюреалистичен живот" по MTV, когато започнала да се задъхва и да се затруднява да ходи, което предизвикало тревога сред екипа на продукцията, който бързо организирал отвеждането ѝ в болница.

RnB и соул звездата и преди е разказвала за изтощителните странични ефекти на лекарството, включително за болезнен пристъп на запек, но последният инцидент е по-тревожен.

"Наистина ми е трудно да си поема дъх. Това е отвратително, защото съм тук, в Колумбия, и наистина искам да дам всичко от себе си, но се чувствам ужасно и искам просто да изчезне. Това не върви добре", продължи тя. 

"Дори не мога да вървя много, без да се задъхам."

След като бяха прегледани от медиците и екипа по сигурността на шоуто, беше решено, че пътуването до болницата е най-добрият начин за действие, особено след като Грей призна, че и преди е изпитвала подобни симптоми. "Последния път, когато се почувствах така, трябваше да отида в болницата. Просто съм уморена," тя призна.

Медиците установили, че лекарството Ozempic е виновник за проблемите ѝ с панкреаса.

"Приемате някакво лекарство, което може да повлияе на панкреаса ви. Панкреасът ви не може да се справи с него", научава Мейси Грей от медиците.

Нейната колежка Али Брук, която се прочу с участието си в американския X Factor и като член на Fifth Harmony, се включи със свои познания, като каза: "Това е заради инжекцията. Точно това се случва, буквално това се случи с моите приятели."

Тя изрази още повече загрижеността си пред камерата, като добави: "Запозната съм с манията по Ozempic и определено съм чувала за страничните ефекти, които има Мейси, така че ѝ съчувствам."

Мейси Грей призна, че след снимките на шоуто ѝ предстои турне, така че се "опитва да отслабне наистина бързо." Тя добави: "Аз съм малко суетен човек. През последните няколко години натрупах доста килограми, а това е точно по времето,

когато всички започват да говорят за този Оземпик.

Така че си помислих, добре, не свалям по правилния начин, нека видя дали мога да си взема от тези лекарства. Всъщност се опитвах да го сваля килограмите преди шоуто, защото не исках да съм супер дебела по телевизията, но ето, че сме тук."

В допълнение, тя разкрива, че е използвала лекарството за отслабване, за да се подготви за националното си турне. Въпросното фармацевтично средство, семаглутид, също познато като Ozempic, е популярно сред тези, които искат да отслабнат, въпреки че е обозначено като средство за лечение на диабет, като създава фалшиво усещане на засищане и забавя храносмилането.