Падерборн изненада, Леверкузен и Борусия Дортмунд се мъчат за Купата

Спорт
11:45 - 02 Ноември 2023
1373
Падерборн изненада, Леверкузен и Борусия Дортмунд се мъчат за Купата

Участникът в Лига Европа Фрайбург претърпя унизително поражение вкъщи и отпадна след загуба с 1:3 вкъщи от втородивизионния Падерборн в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на Германия.

Гостите откриха резултата още в 4-тата минута. След добра комбинация Флоран Муслия подаде на Филип Билбия, който от непосредствена близост откри резултата. Фрайбург опита да реагира, но вместо това получи втори гол. В 33-тата минута Муслия изпълни перфектен пряк свободен удар и не остави никакви шансове нa вратаря на домакините Флориан Мюлер - 0:2 за Падерборн.

Домакините опитаха да натиснат през втората част, но вместо това получиха още едно попадение. След поредна много добра атака на Падерборн в 55-ата минута Сърлорд Конте подаде на Филип Билбия, който от непосредствена близост без никакви проблеми направи 0:3. До края на срещата Фрайбург стигна единствено до почетно попадение, дело на Максимилиан Егещайн в 69-ата минута, който се разписа с топовен шут.

За повече обаче нямаше време и така Падерборн поднесе една от големите изненади на 1/16-финалите от турнира за Купата на Германия и чака жребия в неделя.

Лидерът в Бундеслигата Байер (Леверкузен) победи с 5:2 като гост третодивизионния Зандхаузен и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия.

"Аспирините" не стигнаха до победата лесно, като три от головете за тях паднаха в последните минути на мача. Наставникът на "Чаби Алонсо бе направил редица промени в състава, като бе пуснал много футболисти, които обичайно не са титуляри.

Борусия Дортмунд също се класира за третия кръг на Купата на Германия, след като постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си на Хофенхайм.

Единственото попадение в срещата падна в края на първата част и бе дело на Марко Ройс (43’). Тимът на Пелегрино Матарацо завърши с човек по-малко, тъй като Озан Кабак получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Донийл Мален.