Падна голяма тайна за красотата на Мерилин Монро

Нещо за четене
20:02 - 25 Септември 2019
16401
Падна голяма тайна за красотата на Мерилин Монро

Преди време Мерилин Монро беше призната за най-голямата красавица в света. Днес методите ѝ за красота едва ли биха били актуални. Нещо повече, начините ѝ да поддържа тялото си във форма са много различни от днешните стандарти и много жени не биха рискували да се подложат на тях.

На първо място, говорим за диета. Между другото, диетата ѝ не се доближава до това, което промотират във фитнес менютата.

Всъщност в диетата ѝ не е имало тостове, портокалов сок или зеленина. Мерилин е разказвала, че сутрин “загрява” с мляко и 2 сурови яйца в чаша, разклаща всичко и го изпива. Според звездата това е била единствената бърза и питателна закуска, подходяща за работния й график.

Отсъствали са и нискомаслено месо, риба и пресни зеленчуци. Връщайки се след снимки, тя си купувала овнешка пържола или черен дроб ги е яла пържени.

Единственото, което си е приготвяла за гарнитура са били суровите моркови. Дивата не се е притеснявала никога от това. 

Диетата на Мерилин се е състояла предимно от мазнини и протеини. В нея практически няма въглехидрати, с изключение на сосчета, които си е правила за месото. Такова меню е кошмар за днешните фитнес маниаци.

Между другото, знаменитостта никога не е обичала да спортува. Тя е тренирала само и единствено мускулите, които е смятала за важни.

Упражнявала е ръцете и горната част на тялото си с леки дъмбели.

Монро е смятала ледените бани за по-ефективен начин за тонизиране на тялото.

Целулитът, който сега се тръби на всеки завой, в онези дни не се е считал за нездравословен, а начинът по който са изглеждали бедрата ѝ никога не я е притеснявал. 

Сега подобни “тайни за красота” за жените, които следят качеството на собствените си тела, ще изглеждат като кошмар, пише blitz.bg.