Падна мост за Атина, има загинали

Няколко участъка за движение са затворени

Новини
14:53 - 23 Юли 2023
10714
Падна мост за Атина, има загинали

Падна част от известния мост на входа на Патра, част от пътя, който идва от Атина. Има загинали и ранени. Имало е строителни дейности в момента на срутването, разказва очевидец. Затворени за движение са няколко участъка.

Към момента се знае за 1 загина, а други двама са изчезнали. Ранени са петима, те са откарани за лечение в университетската болница в Рио и болницата в Агиос Андреас.

Шест линейки и мобилни медицински екипи, както и 18 пожарникари и специализирано куче, бяха изпратени на мястото на инцидента от Националния спешен център.

Разположен близо до ромско селище на Патра, по-специално на 205-ия километър от националната магистрала Атина-Патра, мостът преди това е имал проблеми със структурната си цялост. Вследствие на това през 2021 г. започнаха ремонтни дейности на моста. Поради значителна корозия ремонтът се извършваше секция по секция.

Според гръцкото издание Катимерини е имало и пет или шест души, вероятно от ромската общност, които са събирали метали под моста по време на срутването.