Паднаха две треньорски глави в елита

Ботев (Враца) и Берое се разделиха съответно с Даниел Моралес и Густаво Араголаса

Спорт
19:25 - 18 Септември 2023
7361
Паднаха две треньорски глави в елита

Даниел Моралес вече не е старши треньор на Ботев (Враца), съобщиха от клуба. След загубата от Арда Моралес подаде оставка, която бе приета от ръководството на клуба.

"Благодарим на Даниел Моралес за свършената работа и му пожелаваме успех в треньорската кариера", се казва в съобщението на врачани.

В момента ръководството на клуба води преговори с няколко потенциални треньори на Ботев, като в най-скоро време ще бъде обявен новият наставник на отбора. Роденият в Бразилия бивш футболист на ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Черно море Моралес е в Ботев от 2021 година с малки прекъсвания.

Тимът продължава своя тренировъчен процес по програма, като заниманията ще бъдат водени от старши треньора на дублиращия отбор Ивайло Димитров.

В петък Ботев посреща Берое, който също освободи треньора си днес, в мач от 10-ия кръг на Първа лига.

В същото време и старозагорци се разделиха със своя наставник - Густаво Араголаса и кондиционния треньор Маурицио Миеле напускат клуба.

"Двете страни прекратяват трудовите си взаимоотношения по взаимно съгласие", обявиха от старозагорския клуб на официалната си уебстраница.

"Берое благодари на треньорския екип за съдействието, професионалното и коректно отношение и им пожелава много успехи занапред! В следващите дни клубът ще обяви официално и новия треньор на отбора", написаха още от клуба.

Раздялата стана факт след загубата на отбора с 0:2 от Черно море във Варна.