Пак меле в албанския парламент

Димки и юмруци прекратиха заседанието на депутатите

Новини
16:06 - 20 Ноември 2023
2336
Пак меле в албанския парламент

Бой в парламента на Албания. В дневния ред беше включен проектобюджетът за следващата година, но вместо да последва продължителен дебат, заседанието приключи за пет минути.

Опозиционните депутати, поддръжници на Сали Бериша, първо блокираха със столове трибуната, след което продължиха по вече познатия сценарий от последните четири заседания на парламента. Те бяха против присъствието на охраната и дори нападнаха физически няколко от тях.

Председателят на парламента Линдита Никола, след като прецени, че няма възможност за нормална работа, подложи на гласуване проектобюджета, който беше приет с 83 гласа на депутатите от мнозинството и част от опозицията, след което заседанието приключи.

"Единственото ново нещо е одобряването на най-големия публичен бюджет в историята. Той е в размер на около 7 милиарда евро", заяви след заседанието Бленди Чучи, координатор на парламентарната група на Социалистическата партия.

"Що се отнася до битката на опозицията, ние ще я продължим в парламента. Няма да позволим нормалната работа на парламента. Няма да позволим нормалното протичане на пленарното заседание. 4 минути и 29 секунди от пленарното заседание означават, че парламентарният вот е бил нелегален", добави Газмент Барди от партията на Бериша.