Пак шах: В СОС търсят временен шеф, не ротационен?

ГЕРБ и "Възраждане" не отидоха на консултациите

Новини
11:58 - 15 Януари 2024
1138
Пак шах: В СОС търсят временен шеф, не ротационен?

И след днешната си среща партиите в Столичния общински съвет не са се разбрали как да излязат от блокажа с избора на председател. Стана ясно единствено, ще за водили "конструктивен разговор", в който са изяснили позициите си по различни теми, но решения все още не са намерили.

Те се събраха в 10,00 часа днес, за да потърсят решение на проблема с избор на председател на СОС. ГЕРБ и "Възраждане" отново не са присъствали. Твърдо е била отхвърлена идеята за трима ротационни председатели - по един от ПП-ДБ-СС, ГЕРБ и БСП, тъй като вторите две формации не са съгласни. Все още обаче не била отхвърлена опцията за временен шеф.

"За нас ротационен председател въобще не стои на дневен ред. Бяха сложени имена и формации, които ме са консенсусни, имаме прекалено големи идеологически и политически различния - ст

"От страна на БСП винаги има конструктивен диалог, но недоверието е много голямо. Знаете как приключи последния ни опит за намиране на пресечни точки с най-голямата група в общинския съвет. Вино е неумението за търсене на политически консенсус, тъй като на днешната среща форматът не се промени", разказа за срещата лидерът на социалистите в София и неформален лидер на групата на червените.