Палатките на "Орлов мост" се върнаха

До този момент няма напрежение

Новини
22:41 - 03 Септември 2020
4814
Палатките на "Орлов мост" се върнаха

Отново бяха вдигнати палатките на "Орлов мост", след като късно снощи бяха разчистени от полицията. В момента протестиращи са блокирали мястото и няма изгледи за напрежние.

Без напрежение премина и проестът в "Триъгълника на властта". Блокирано беше движението между булевардите "Цар Освободител" и "Дондуков" между Президентството и Министерския съвет, а  унифорени проверяваха багажа и личните документи на хората, преди да ги допуснат до центъра на протеста. 

На място бяха и организаторите от "Отровното трио", които по-рано днес обвиниха премиера Борисов за вчерашните сблъсъци между протестиращи и полиция.

"В края на управлението Борисов окървави ръцете си. Имаме вожд, който много иска страната да се превърне в Беларус". Това заяви на брифинг пиар експертът Арман Бабикян от "Отровното трио, като добави и че протестите днес под мотото "Нас не ни е страх".

От "Отровното трио" се заканиха и да информират Европейския съд за правата на човека и всички посолства на държавите в ЕС заради насилието над журналисти и цивилни.

"Това е най-мирният протест, той е сравним с курс по Икебана", обясни адвокат Николай Хаджигенов като добави, че снощи полицията е оставила необезпокоявани петдесетина души да хвърлят бомбички и пиратки в продължение на час и половина, за да опорочи протеста. Напомни, че багажите на хората и съдържанието на джобовете им са били проверявани на влизане към протеста. 

"Властта се оплита в лъжите си. Това е най-наблюдаваният периметър в България и можеха да видят кой кой е, но не си помръднаха пръста, когато им показвахме снимки на провокатори", каза Арман Бабикян, кайто беше категоричен, че протестът на площад "Независимост" ще продължи и тази вечер.