Пълдин етно фест в Пловдив на 5 и 6 юли

На цената на един билет публиката ще гледа десет концерта на водещи групи

Култура
11:49 - 05 Юли 2019
2854
Пълдин етно фест в Пловдив на 5 и 6 юли

Пълдин етно фест е цветен и различен празник на етно културата, където хора от различни националности ще представят своето изкуство и традиции. Фестивалът е част от официалната програма на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и ще забавлява гостите с  концерти на "Etno World Music", представена от български и чуждестранни изпълнители.

Деси Добрева и Нено, "Monistra" от Македония, "GloBalKan" и Марта Мавроиди от Гърция, "Gipsydelica" от Англия и България и "Жарава" ще излязат на сцената днес, 5 юли. Във втората вечер посетителите на фестивала ще се насладят на музиката на Нина Николина, "Оратница", "Тъпани и гайди", "Чубрица", Френски джипси суинг (Para Hot Jazz и Hot Club De Plovdiv).

Освен музика във фестивала ще присъстват и танците, ритуалите, кукерите, традиционните национални кухни, подправки, билки и аромати. Арт базарът ще е отворен за всички желаещи да се докоснат до етно културата и да си тръгнат с част от нея. Пълдин етно фест има отворен характер, което ще позволи на жители и гости да съпреживеят емоцията му и да се насладят на културната програма. А на цената на един билет публиката ще гледа десет концерта на водещи групи.