ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ: Вирусът уби трима учители

Общество
14:02 - 26 Октомври 2020
7937
ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ: Вирусът уби трима учители

Трагедията с коронавируса у нас се разраства с всеки изминал ден – трима учители починаха само за седмица!

Две учителки – от Шумен и Разград, са починали от коронавируса в неделя, съобщиха регионалните медии.

Така общият брой на починали преподаватели от COVID-19 става трима. Миналата седмица учителка по география почина в Търговище.

За кончината на своя колежка съобщава пред вестник „Монитор“ директорът на Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии „Асен Златаров“ в Шумен.

49-годишната учителка е починала в интензивното отделение на МБАЛ-Шумен след усложнения от COVID-19 в неделя вечерта. С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията, но нейното състояние е относително добро. Двете жени се почувствали зле по-миналия петък.

Към момента в гимназията няма ученици с положителни резултати. Двама младежи са под карантина заради положителните тестове в семействата им. В гимназията ще бъде извършена пълна дезинфекция.

Разградският информационен сайт „Разград 24/7“ съобщава за починала учителка от Основно училище „Н. Й. Вапцаров“. Трагичната вест е потвърдил директорът на училището.

Веднага след като се почувствала зле, 48-годишната преподавателката излязла в болнични и била поставена под карантина. Диагнозата ѝ била поставена по-късно и нямало контактни с нея ученици и колеги. През миналата седмица състоянието на жената се усложнило и се наложило да бъде хоспитализирана, а в неделя починала.