Пълнен хляб със сьомга и репички
за 6 порции, 15 мин
Кухня
06:51 - 25 Май 2024
5509
Продукти
1 хляб - вид по избор
1 връзка репички
200 г крем сирене
200 г извара
1 шепа прясна билка по избор или микс от билки
300 г пушена сьомга (може да се замени с друга пушена риба или риба от консерва)
сол и черен пипер
лимонов сок
Приготвяне
Репичките се нарязват на тънки кръгчета. Билката се наситнява. Пушената риба се нарязва на парченца.
Разбърква се крем сиренето с изварата и се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок.
Хлябът се нарязва на филийки, но без да се разрязват до края – да останат захванати за долната кора.
Намазва се между филиите с млечната смес. Пълни се с репички, пушена риба и билки.
Увива се в прозрачно или алуминиево фолио и се слага в хладилника да се стегне.