Пълнен хляб със сьомга и репички

за 6 порции, 15 мин

Кухня
06:51 - 25 Май 2024
5509
Пълнен хляб със сьомга и репички

Продукти

1 хляб - вид по избор

1 връзка репички

200 г крем сирене

200 г извара

1 шепа прясна билка по избор или микс от билки

300 г пушена сьомга (може да се замени с друга пушена риба или риба от консерва)

сол и черен пипер

лимонов сок

 

Приготвяне

Репичките се нарязват на тънки кръгчета. Билката се наситнява. Пушената риба се нарязва на парченца.

Разбърква се крем сиренето с изварата и се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок.

Хлябът се нарязва на филийки, но без да се разрязват до края – да останат захванати за долната кора.

Намазва се между филиите с млечната смес. Пълни се с репички, пушена риба и билки.

Увива се в прозрачно или алуминиево фолио и се слага в хладилника да се стегне.