Пълнени кюфтета с маслини и сирене
за 4 броя, 35 мин
Кухня
13:01 - 15 Юли 2024
5180
Продукти
400 г смляно пуешко или пилешко месо (може да се замени с друга кайма по избор)
1 глава лук
1 скилидка чесън
30 г черни маслини без костилките
1 клонка мащерка – риган, чубрица
сол и черен пипер
80 г бяло саламурено сирене
1 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Маслините се нарязват едро.
Прибавя се наситнената мащерка.
Омесва се каймата с лука, чесъна, мащерката, маслините, сол и черен пипер.
Сиренето се нарязва на 4 кубчета.
Оформят се големи плоски кюфтета.
Върху всяко кюфте се слага парче сирене и се увива да остане вътре в каймата.
Кюфтетата се намазват със зехтина или олиото. Пекат се на гореща скара 5-6 мин. от всяка страна.