Пълнолуние и лунно затъмнение на 5 май - какво ни очаква

Ще е трудно да овладявате емоциите си, не бъдете крайни в решенията и действията

Нещо за четене
16:00 - 04 Май 2023
6459
Пълнолуние и лунно затъмнение на 5 май - какво ни очаква

На 5 май в 20:34 часа българско време е Пълнолуние и първото за годината лунно затъмнение. Това затъмнение ще бъде видимо от Африка, Азия и Австралия, а отчасти от Източна и Централна Европа.

Слънцето и Луната са съответно в знаците Телец и Скорпион на 15 градуса, като Слънцето съвпада с планетата на технологиите, авиацията, новото и неочакваното Уран. В личен план това затъмнение ще се отрази най-ярко в живота на родените между 5 и 7 ноември, между 4 и 6 май, между 4 и 6 февруари, между 5 и 7 август (+/- 2 дни). Същото е валидно за всеки, който има рождена планета (особено Марс, Сатурн, Уран, Нептун или Плутон) между 13 и 17 градуса на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Ще ви бъде трудно да овладявате емоциите си. Стремете се да не бъдете крайни в решенията и действията си.

Не рискувайте, не се опитвайте да налагате мнението си на всяка цена или да манипулирате околните. Не позволявайте и вас да манипулират или да доминират над вас. Уран ще ви подтикне към решителни промени.

Възможни са раздели и приключване на взаимоотношения с някого, както и промени от друго естество през следващите дни (и до средата на август) в зависимост от това в кои два дома на рождения ви хороскоп попадат Луната и Слънцето/Уран. Това не означава, че ако някой от дълго време ви потиска емоционално или дори ви е подлагал на физически тормоз, трябва да го търпите.

Време е за приключване на проекти и финализиране на определени важни за вас въпроси.

Предизвикателните аспекти повишават напрежението и всичко се случва много по-трудно, а не са изключени и неочаквани неприятни обрати. Да се предпазват от неприятности и инциденти всички хора, които имат рождени планети между 13 и 17 градуса на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Избягвайте пътуване по вода или със самолет между 3-7 май и през втората половина на юни.

Не така стоят нещата за родените между 5 и 8 юли, между 5 и 8 септември, между 5 и 8 януари, между 4 и 7 март (+/- 2 дни). Това лунно затъмнение образува хармоничен аспект към рожденото ви Слънце, затова не очаквайте негативни прояви и събития в близките 2-3 месеца. 

В световен план от тук нататък и през летните месеци проявлението на затъмнението в някои страни, особено там, където ще е видимо затъмнението, можем да очакваме бурни събития и промени в сферата на финансите, властта, престъпността, сексуалната култура, социални и екологични въпроси, ресурсите като цяло и други въпроси свързани със сигурността.

Съвпадът на Слънцето с Уран повишава опасността от авиационни инциденти и катастрофи, от обществено недоволство и протести, политически конфликти;

нарушения в комуникациите, транспорта, водоснабдяването. Затъмнението в Скорпион ще повиши желанието за доминиране, контрол и насилие. Следва Новолуние на 19 май 2023-та, което носи началото на важни процеси. На 20 май Марс преминава в огнения знак Лъв и образува опозиция с Плутон във Водолей. Затова и

втората половина на май, особено между 18 и 30 май, е сериозно повишена опасността от атентати, убийства, мощни военни атаки, изригване на вулкан, силно земетресение

с разрушения, всякакви тежки инциденти (уязвими са авиацията и АЕЦ), технически аварии, експлозии, пожари.

Важно е световните лидери да бъдат по-сдържани в емоциите и действията си, да не действат импулсивно и разрушително, а да се опитат да трансформират и използват градивно мощната енергия на Луната в Скорпион от затъмнението, както и опозицията Марс/Плутон след 19 май. Особено критични са 5, 19, 20, 24 и 27 май, след това - между 1 и 5 юни.

Сериозно засегнати от лунното затъмнение са хороскопите на президентите на Франция, Украйна и САЩ, на държавите Израел, Канада, Румъния, Германия, Малта, Нова Зеландия, Русия, Украйна (други бивши съветски републики) и т.н.

Денят на затъмнението е подходящ за изчистване и изхвърляне на всичко старо, ненужно и овехтяло.

Все пак и Меркурий все още е ретрограден до 15 май, така че добре е да използваме това време и да вникнем дълбоко в душата си и проблемите, да направим ревизия на нещата и хората, които обичаме и да използваме енергиите за добри дела. 5 май е подходящ ден за изчистване на организма от токсините чрез лунната диета за подобряване работата на органите и системите. Не се натоварвайте физически и психически. Внимавайте за инциденти! 4, 5 и 6 май, както и целия период до 15 май (заради ретроградния Меркурий), са неблагоприятни дни за планови операции, а на 5 май най-вече на половата система, дебелото черво, раждане със секцио и кюртажи при жените, за татуировки. 

Марги Паскалева