Пълнолуние в Козирог - кризи, безредици, хаос

Предпазвайте се от травми, неприятности и инциденти

Топ
23:01 - 19 Юли 2024
2073
Пълнолуние в Козирог - кризи, безредици, хаос

На 21 юли 2024 год. в 13:17 часа българско време е Пълнолуние на 29º в земния знак Козирог. Това Пълнолуние е ключово поради съвпадът му с планетата на трансформацията Плутон. Време е да приключим подготовката по реализацията или да завършим дългогодишни проекти, да изчистим дома си и обкръжението си от неудовлетворяващи връзки.

Макар че Плутон е в първия градус на Водолей, Луната в последните градуси на Козирог е в съвпад с него. Както самия съвпад, така и тези последни (критични) градуси на Пълнолунието са предпоставка за критични положения в световен план, както и за всеки човек в личен план, който има Слънце, асцендент или друга планета от рождения хороскоп в последните градуси на знаците Овен, Рак, Везни и особено Козирог, както и в първия градус на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Плутон действа мощно върху емоциите и подсъзнанието на човека.

Възможни са сериозни емоционални кризи, поява на страхове или на здравословен проблем. Сатурн, като управител на знака Козирог, има връзка с бизнеса/кариерата и строителството. Препоръчително е да пазите своя авторитет на работното място, както и да уредите някакъв наболял имотен или наследствен въпрос.

Предпазвайте се от травми, неприятности и инциденти.

Пълнолунието е чудесно време за изчистване на организма от токсините с провеждането на т.нар. „лунна диета“. В рамките на 24 часа се приемат само вода, билков чай и прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове – минимум 2,5-3,0 л за денонощието. В края на месеца Венера, планетата на любовта, партньорствата, хармонията и парите е в неблагоприятен аспект с Уран в Телец. Препоръчително е хората с рождена Венера, Марс или друга рождена планета да избягват големи капиталовложения и сключване на брак. Повишена е опасността от конфликти в партньорствата, а при нестабилни връзки може да се стигне дори до раздели.

На 4 август Меркурий вече е стационарен, а от 5 до 29 август е ретрограден, така че ни предстоят вълнуващи дни.

Картината в световен план през следващите две седмици е по-притеснителна. Повишена е опасността от падането от власт или кончината на високо поставена личност в политиката (президент, премиер, министър) или на друга фигура с голяма власт и авторитет. Възможни са също безредици и прояви на насилие в някои страни, природни бедствия, инцидент в атомна централа, пропадане в шахти и с асансьори, спукване на тръбопроводи и други. В картата на Пълнолунието Меркурий в Лъв е в неблагоприятен аспект квадратура с Уран в Телец, които както виждаме вече създават хаос с полети и това ще продължи, затова избягвайте пътувания със самолет. Меркурий също така се свързва с комуникациите, които ще са затруднени и квадратурата му с Уран създава опасност не
само за хакерски атаки, но и проблем с връзките, транспорта, електроснабдяването.

Очакват се бурни ветрове и дори урагани в някои региони по света, където може да има прекъсване на тока, телефонните и интернет връзки, проблеми с транспорта, катастрофи по пътищата. Марс преминава на 21 юли в знака Близнаци и заедно с критично разположените светила в картата на

Пълнолунието акцентират сериозно и САЩ, където можем да очакваме трусове и неочаквани събития.

Марс активира хармоничен аспект с Плутон във Водолей и ще се отрази положително на някои хора, родени под знаците Близнаци, Везни и Водолей. А в световен план ще повиши силата на някои политици, които ще печелят лесни победи и повече власт. В края на юли и началото на август Венера в Лъв ще активира неблагоприятен аспект с Уран в Телец, което ще се отрази на някои цени и на валутата, а не са изключени и фалити на фирми.

Марги Паскалева