Паметен обрат за Олимпик Марсилия

Успехът за водения от Игор Тудор тим дойде дълбоко в добавеното време на срещата с Монако

Спорт
08:40 - 14 Ноември 2022
1267
Паметен обрат за Олимпик Марсилия

Олимпик Марсилия направи паметен обрат от 1:2 до 3:2 при визитата си на Монако в дербито от 15-ия кръг на Лига 1. Успехът за водения от Игор Тудор тим дойде дълбоко в добавеното време на срещата с гол на Сеад Колашинац.

Първата опасност в мача бе пред вратата на Монако във 2-ата минута, но ударът на Нуно Тавареш бе не точен и топката излезе в аут.

Монако отговори в 9-ата минута, когато Юсуф Фофана направи много сериозен пропуск пред вратата на Марсилия.

Пред Матео Гендузи се откри чудесна възможност в 10-ата минута, но след удара му с глава топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Монако.

Марсилия поведе в резултата в 35-ата минута с много хубав гол на Алексис Санчес от пряк свободен удар.

Беноа Бастиен свири дузпа за Монако в 44-ата минута за нарушение на Леонардо Балерди в наказателното поле на Марсилия.

Уисам Бен Йедер реализира наказателния удар в първата минута на добавеното време на първата част и Монако успя да изравни резултата – 1:1.

Монако успя да обърне развоя на мача в 72-ата минута, когато Александър Головин намери Кевин Фоланд в наказателното поле на Марсилия, който бе оставен непокрит и прати топката за втори път във вратата на Пау Лопес.

Марсилия успя да изравни резултата в 83-ата минута, когато Димитри Пайе достави топката на Жордан Верету в наказателното поле на Монако, а той я прати след това в мрежата на Александър Нюбел.

Олимпик Марсилия стигна до победата в седмата минута на добавеното време на мача, когато Димитри Пайе центрира от фал в наказателното поле на Монако, където Сеад Колашинац бе отлично пласиран и с глава прати топката във вратата на Нюбел.

С тази победа Марсилия се изкачи на четвърто място в класирането с 30 точки, докато Монако е шести с 27 точки.