Паметник на Трифон - Стоичков и Балъков подкрепиха идеята

Той трябва да бъде изграден във Велико Търново

Нещо за четене
13:50 - 25 Юни 2024
3108
Паметник на Трифон - Стоичков и Балъков подкрепиха идеята

Футболните легенди Христо Стоичков и Красимир Балъков пристигат във Велико Търново на 1 юли като гости на Открита сцена Евро 2024/САЩ 94. Основната кауза за проявата е събиране на средства за издигане на паметник на Трифон Иванов в града, съобщиха от Етър.

"Етър също се присъединява и приветства идеята с пълната убеденост, че "железният защитник" напълно заслужава подобно признание в болярския град", написаха от клуба.

Христо Стоичков и Красимир Балъков отправиха специално видео послание, в което определиха инициативата като прекрасна.

Двамата анонсираха много изненади в срещата-разговор с феновете и призоваха всички на 1 юли вечерта след 18 часа да се съберат пред паметника на Асеневци в старата столица.

Открита сцена Евро 2024/ САЩ 94 в рамките на цял месец излъчва битките от Европейското първенство в Германия, както и паметните мачове на Пеневата чета от САЩ 94.

За срещи с феновете вече бяха поканени редица легенди на българския футбол като Георги Василев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Пламен Николов.

Предстоящата визита на единствените двама българи, избирани в Идеалния отбор на Световно първенство, е на път да стане кулминацията от проявите. Същата вечер предстоят два от осминафиналите на Евро 2024 в Дюселдорф и Франкфурт.

Средствата от мърчандайз продуктите, както и част от печалбата на организаторите, ще отидат за построяване на паметник на легендата Трифон Иванов.