Паметно: С пет гола на Холанд Сити разби РБ Лайпциг

Две нули в Порто пратиха Интер на 1/4-финал

Спорт
07:39 - 15 Март 2023
2335
Паметно: С пет гола на Холанд Сити разби РБ Лайпциг

Манчестър Сити се класира по безапелационен начин за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като разби със 7:0 РБ (Лайпциг) на "Етихад Стейдиъм".

Преди три седмици „червените бикове“ устояха на натиска на „гражданите“ и двата отбора завършиха 1:1 на „Ред Бул Арена“. 

Този път гостите нямаха никакви съпротивителни сили. Най-изумителната фигура в тази изключителна вечер за тима на Джосеп Гуардиола за пореден път бе Ерлинг Холанд, който отбеляза пет гола, ставайки едва третият играч в историята на Шампионската лига, записвал подобно постижение.

Освен това норвежецът се превърна и в най-младия футболист, който стига до 30 гола в турнира (б.р. общо те са вече 33). Бившият играч на Борусия вече има 39 попадения за Манчестър Сити през този сезон във всички турнири, с което

постави и клубен рекорд за най-много голове, реализирани от футболист на "гражданите" в рамките на една кампания. Илкай Гюндоган и Кевин Де Бройне също успяха да се разпишат в тази паметна вечер на "Етихад".

Сити изравни и рекорда на Арсенал, датиращ отпреди 14 години, за най-много мачове на английски тим без загуба у дома в Шампионската лига. В момента серията на „гражданите“ без поражение на „Етихад Стейдиъм“ в турнира възлиза на 24 мача, като в 22 от тях Сити постигна победи. 

Интер се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като удържа 0:0 в гостуването на Порто в мача реванш на “До Драгао“.

Португалците изпуснаха няколко изгодни положения за гол  и могат да съжаляват за пропилените шансове.

По този начин “нерадзурите” успяха да съхранят крехкия си аванс от един гол в първия мач и се класираха за четвъртфиналите на турнира за пръв път от 2011 година насам.

В последните секунди на мача втори жълт картон за домакините получи Пепе Акино.