Паника в Lupa.bg: Без маски в болниците в Русе и Шумен

Актуални новини
13:45 - 16 Март 2020
4785
Паника в Lupa.bg: Без маски в болниците в Русе и Шумен

Паника е обзела медицинските работници в болниците в Шумен и Русе, научи Lupa.bg. Все още липсват предпазни облекла и маски, с които служителите да работят.

Почти никой не иска да се доближава да болни със симптоми, даващи индикации за коронавирус, тъй като не знаят дали в действителност те са заразени.

Маските, които са били раздадени преди време не достигат и в момента почти няма. Единични бройки има за тези, които са успели да си запазят такива от преди това. Някои дори ползват многократно тези за еднократна употреба, въпреки че са наясно, че това няма да ги предпази.

Разбира се, в двете болници в района, болшинството от лекарите и медицинските сестри, както и останалите служители, се разхождат без маски. Малка част от тях използват калцуни. Всеки използва и подръчни материали за предпазване - маски и ръкавици от вкъщи. 

Иначе коридорите и кабинетите се дезинфекцират постоянно, за да бъде намален рискът от заразата с коронавирус и неговото разпространение.

В аптеките в двата града дезифектантите и маските са изчерпани. Единственото, което успокоява засега населението на Русе и Шумен е, че все още няма официално регистриран случай на заразени с коронавирус.